
Çin merkezli firma olan Atieva tarafından tasarlanan ve olağanüstü şekilde performans göstersen elektrikli minibüs Edna içi Ferrari 458 İtalya ve Nissan GT-R‘ın da yer aldığı bir drag yarışı düzenlendi ve Edna tüm bu araçlara şaşırtıcı performansı ile meydan okudu.
Özellikle son yıllarda otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara ilgisi olukça arttı. Yapılan çalışmaların artması ile birlikte daha ekonomik ve yüksek performanslı araçlar da teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu araçlardan sonuncularından birisi olan ve yüksek performansı ile adından oldukça söz ettiren Atieva Edna, gelişmiş elektrikli motoru ile birlikte Ferrari ve Nissan gibi dünya piyasasının otomobil devleri arasında yer alan bu firmaların en önemi ve en hızlı araçlarına stop lambasını göstermeyi başardı.
Atieva Edna‘nın teknik özelliklerine de değinecek olursak 900 beygir gücünde ve 4 tekerlekten çekiş altyapısına sahip. Aşağıda izleyeceğiniz videoda Ferrari 458 İtalya, Nissan GT-R ve Tesla Model S ile bir drag yarışında karşı karşıya gelen Atieva Edna, ilerleyen zamanlarda adından fazlasıyla söz ettirecek. Videoyu izledikten sonra sizin de benim gibi düşüneceğinizden eminim.
İyi Seyirler!